Joaniquet/Soniano/Tom - Songbook ***CANCELLED***

date

04. April 2020

time

20.000

location

Subhuset Holstebro
Vendersgade 14
7500 Holstebro, Denmark

see map

Ticket

DKK 100 / 50 for studerende og medlemmer

Jazzkoncert med Joaniquet/Soniano/Tom - Songbook

Lørdag d 4. april kl. 20.00 i SUBHUSET, SLAGTERIET HOLSTEBRO

Cesar Joaniquet, født i Barcelona, fremstår som en vigtig ny stemme på den improvisatoriske jazzscene. Han optræder over hele Europa i forskellige grupper og ad hoc formationer. Forankret i jazztraditionen skaber han musik, der er fuld af nutidige påvirkninger, hvilket resulterer i en lyd, der er lyrisk, til tider orkestral, men frem for alt kontemporær. 

Trommeslager Kasper Tom har i løbet af de sidste par år slået sit navn fast på den europæiske impro-/advantgarde-scene, ikke mindst som leder af grupperne Kasper Tom/Jacob Anderskov, FUSK og Kasper Tom 5, men også som sideman i andre projekter med musikere som Alexander von Schlippenbach, Tomasz Dabrowski og Mads la Cour.

Fra en pygmælandsby i Cameroun til solist i operaen i Montpellier er den franske kontrabassist Brice Soniano bredt favnende, og med ørerne i bl.a. den folkloristiske verdensmusik, barokken og jazzen er han i dag etableret på den moderne jazz- og improvisationsscene i fortrinsvis Belgien og Frankrig.

Trioen spiller musik fuld af improvisationer og sange, der hele tiden er båret af kærligheden til den gode melodi.

De tre musikere mødtes for fem år siden i Aarhus og har siden udforsket "den amerikanske sangbog", bl.a. på debutudgivelsen "Songbook", hvor de fortolker numre som tidligere er sunget af Billie Holiday.

” Beautiful playing, touching arrangements, which are all radiated with unique, heartbreaking grace.” Eyal Hareuveni – saltpeanuts.eu

“...an instant classic, a case study of the “Art of the Trio” variety in the Jazz idiom; in which telepathic group improvisation and lofty inspiration take the music straight to the top of human gratification hubs. This is definitely some of the finest music that landed on my player this year, full of immense aesthetic pleasure as well as intellectual contentment. Way to go!”

"Joaniquet, when playing the melody lines, sounds remarkably close to Stan Getz, which is probably the highest compliment I personally could give any saxophone player, as I was sure until now that nobody will ever come close to Stan´s phrasing and sensitivity. Well, I have been proven wrong. When he improvises freely, he is of course in a different musical universe, so the similarity to Getz does not apply, but he still is a brilliant player.

Soniano is one of the most imaginative and expressive bassist I happened to came across lately and his work on this album is a superb example of the role of the bass in contemporary music; no longer a background support but a soloist of equal standing and importance to the other band members. His tone, technique and ability to converse with his cohorts is nothing short of miraculous.

Kasper Tom, an old acquaintance, has already captured my attention many times before and his highly unique approach to drumming, or rather playing the drums, has been a pleasure to follow through his diverse and always courageous and groundbreaking recordings."

- Adam Baruch ”The Soundtrack Of My Life”, Sept. 2015

 

Praktisk info

Cesar Joaniquet – sax (ES)
Brice Soniano – bas (FR)
Kasper Tom – trommer (DK)

Billetter - ved indgangen:
DKK: 100,00
DKK: 50,00 (studerende og medlemmer) 

Koncerten finder sted i et samarbejde mellem Holstebro Musikskoles Støtteforening, Jazzklub 93 Holstebro, Jazz 78, Holstebro Musikskole, Kulturdivisionen, Subhuset og Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret.

Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune.