Stadsmusikanterne fra Bremen

date

18. November 2020

time

10:00

location

Arnborg Skole
Degnekrogen 2
7400 Herning
Denmark

see map

Ticket

lukket forestilling

Denne nye teaterforestilling af Ikarus Stage Arts er baseret på historien om Stadsmusikanterne fra Bremen, et eventyr af Brødrene Grimm. I denne version er æslet fortælleren, og det taler direkte til publikum og alle der vil lytte, om hvordan de med nød og næppe slipper væk fra deres gamle liv og finder en ny mulighed for at være til gavn for noget, takket være musikken.

Og da dette ikke kan være anderledes, spiller musikken en væsentlig rolle i historien. Hvert dyr i forestillingen er udstyret og repræsenteret ved et musikinstrument, der passer til dets karakter. En violin til æslet, et trommesæt til den store af hundene, en klarinet til chihuahuaen, en basun til hanen (og en guitar), en saxofon til katten (foruden en mandolin og en guitar) og sidste men ikke mindst en bas til rotten. Denne bande af musikere vil føre publikum med på en musikalsk rejse, der springer fra musikgenrer som jazz og rumba til egne originale musikstykker og traditionelle danske sange.

Skuespillerne fra Ikarus Stage Arts kombinerer musik og teater, så de musiske numre spiller sammen med klovneri og Commedia dell’arte til at fortælle historien om denne mærkværdige gruppe af dyremusikanter. Publikummet vil have mulighed for at følge med på en glad, energisk og interaktiv forestilling egnet for alle aldre.

Et æsel, to hunde, en kat, en hane og en rotte er alle trætte af måden, som deres herrer og fruer behandler dem på, nu hvor alderen er begyndt at trykke. Hver især er de løbet væk hjemmefra og møder nu hinanden på vejen der går mod Bremen, hvor de beslutter sig for at følges ad, for hvis de ikke kan blive andet, tænker æslet, kan de nok blive musikanter dér. Rejsen er langt fra ligetil! De skal igennem mange forhindringer og eventyr for at kunne nå deres drømme. Vil det lykkes? Følg med dem og find ud af det!

 

Kunstnerisk instruktør: Carolina Pizarro

Assisterende instruktør: Gabriela Arancibia

Musisk instruktør: Gonzalo Hernández og Rodrigo Contreras

Skuespillere: Jakob Nielsen, Gonzalo Hernández, Joao Silva, Simon Samuelsson, Matías Dreva og Pablo Lara

Co-produktion: Nordisk Teaterlaboratorium og Hjerl Hede